Team

Annemarie (1975), Amsterdam

Annemarie fietst sinds haar 16e. Ze begon als enige dame bij een tourclub in Steenbergen. In haar studententijd heeft ze als skiffeuse bij Nereus geroeid. De laatste 10 jaar is ze fanatiek aan het wielrennen. In 2010 werd ze lid van WTC De Amstel. Ze rijdt met enige regelmaat een wedstrijd, op de racefiets en de MTB. In 2011 reed ze La Marmotte. Annemarie rijdt op een antraciet grijze custom racefiets van Ger Bikes.

Hans (1966), Amstelveen

Hans fietst sinds 3 jaar. Dit als onderdeel van de kwarttriathlon die hij sinds 3 jaar beoefent. Het accent ligt dit jaar echter op het fietsen. De tour door de Pyreneen wordt het eerste echte wapenfeit op de racefiets. We zullen zien hoe deze kolos van 2 mtr en 105 kilo het er van af gaat brengen. Hans rijdt op een bordeaux rode fiets, die hij al sinds een aantal jaar wil vervangen voor een moderner exemplaar.

Kees (1949), Heeze / Anost (Frankrijk)

Kees is de nestor van het stel. In een grijs verleden kocht hij een Koga Miyata, waarmee hij in en om het huis zijn trainingsrondjes reed. Een aantal jaar geleden reed hij mee met een ploeg op de Alpe D’Huzes. Onder het motto meedoen is belangrijker dan winnen ging hij de uitdaging aan om La Marmotte te rijden. Door een ongeluk met een hond van een herderinnetje spatte deze droom uiteen. Kees heeft de moed niet laten zakken en gaat dit jaar, met de menselijke maat, de uitdaging aan om de Pyreneeën over te steken. Kees rijdt op een zwarte Stevens Aspin.

Marcel (1976), Utrecht

Marcel is eigenlijk een loper, maar is sinds een aantal jaar besmet geraakt met het wielervirus. Hij rijdt met grote regelmaat een tourtocht en is sterk in klimmen. La Marmotte wist hij met een gouden tijd te rijden. Marcel rijdt het liefst in zijn wit-met-zwart geblokte wielershirt, omdat hij (naar eigen zeggen) het gevoel heeft dat daarmee de finish altijd in zicht is. Marcel rijdt op een witte Bianci, die hij met grote regelmaat poetst.

Martien (1966), Amstelveen

Martien fiets 4 jaar. Zij kocht voor 500 euro een zwarte Bianci fiets via Marktplaats en nam deze direct mee de bergen in. Met haar eerste fiets jaar beklom zij bergen in Italie waarvan zij niet wist dat deze bekend waren vanwege de Giro. Van de wielrensport wist zij helemaal niets. Inmiddels heeft zij haar Bianci verbouwd en daarmee heeft ze vorig jaar de Marmotte gefietst. Rijden in de bergen is haar sterkste onderdeel. Bij vlak rijden en wind regelt ze altijd wel een “mannetje” om achter te hangen. Naast wielrennen houdt Martien erg van zwemmen en een heel klein beetje van lopen, en doet zij een aantal keer per jaar mee aan achtste en kwart triatlon.

Paul (1974), Amsterdam

Paul fietst 10 jaar. Zijn fietscarriere begon op een stalen Jan Janssen, waarmee hij nagenoeg ongetraind Luik-Bastenaken-Luik volbracht. Zijn fietsloopbaan gaat met pieken en dalen, maar stukje bij beetje heeft hij de smaak te pakken en worden zelfs heuvels bang voor zijn imposante verschijning. Paul heeft in 2011 La Marmotte gereden. Paul rijdt op een zwarte custom racefiets van Ger Bikes.

Robert, Amsterdam

Robert is eigenlijk schaatser en doet daarnaast mee aan Trialthons. Afgelopen winter maakte hij gebruik van de strenge winter en reed met veel plezier en energie de Elfstedentocht. In het voorjaar was hij alweer op de MTB te vinden op Ameland. In het verleden reed hij een aantal keer La Marmotte en variaties van de Dolomieten Marathon. Robert zingt op de fiets als het hem voor de wind gaat, waarbij hij een zeer wisselend repertoire bezigt. Hij rijdt op een oversized en parelmoer kleurige KLEIN fiets.

Gemma (1952), Heeze / Anost (Frankrijk)

Een goed team kan niet bestaan zonder goede begeleiding. Gemma begeleidt de ploeg door de bagage, het materiaal en de fourage over de bergpassen te brengen. Zij rijdt in haar blauwe Volkswagen Touran, die ze behendig en met zekerheid zelfs de smalste bergpas overbrengt. Voor de gelegenheid heeft ze sneeuwkettingen bij zich. Gemma hoopt gedurende de week nog een stukje te kunnen wandelen, één van haar favoriete bezigheden.