De voorbereiding

De voorbereiding

De voorbereiding op deze reis begon op het internet. Veel lezen, veel zien en veel ervaringen gebruiken om te komen tot de ideale route en indeling. Bij deze reis speelt de Cyclo Club BĂ©arnais een cruciale rol. Deze organisatie geeft je de mogelijkheid om het wedstrijd element in dit avontuur aan te brengen. Voor een kleine bijdrage ontvang je van hen een stuurbordje, een stempelkaart en een zeer gedetailleerde routebeschrijving. Daarnaast geven zij tips en suggesties voor hotels, chambre d’hotes en campings.

Een andere goede bron bleek de website van Velopeleton. Deze (Engelse) organisatie organiseert fietsreizen in de Pyreneeen en heeft een eigen hotel. Bij Velopeleton vind je naast praktische informatie over wielrenactiviteiten in de regio, een opsomming van de meeste cols in het midden van de Pyreneeen. Daarnaast geven zij tips voor goede routes en zijn ze uitermate hulpvaardig in het geven van advies over het weer.

De hotels hebben we zelf geboekt. Daarnaast zijn we op basis van de ervaringen van anderen gekomen tot een mooie verdeling van de 5 dagen, waarbij we vooral hebben gelet op de belasting op de dagen met de hoge cols.